Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polismordsdomen överklagas ej

Annons

Vice chefsåklagare Olle Sohlberg har beslutat att inte begära att riksåklagaren ansöker om prövningstillstånd i Högsta domstolen (HD) när det gäller polismordet i Hedemora, rapporterar Sveriges Radio Dalarna.

Mannens försvarare, advokat Per Borgblad, kommer däremot att begära prövningstillstånd i HD för att om möjligt få brottet rubricerat som dråp och därmed ett något kortare fängelsestraff än de tio år som Svea hovrätt dömde honom till.

Åklagaren tycker inte att fallet har det prejudicerande intresse som behövs för att HD ska pröva Svea hovrätts dom. (TT)

Dalfolket bäst på att samla in elavfall

u Dalarna är bäst i landet på att samla in elavfall.

Sverige har under 2004 slagit nytt rekord vad gäller insamling av elavfall och är världsledande inom återvinning av elektronik.

Återanvändningen ökade med 11 procent jämfört med året innan och totalt återvanns över 87 miljoner kilo elavfall i fjol.

Dalarnas invånare var i särklass bäst i Sverige, men även Gävleborgs, Kronobergs, Östergötland och Södermanlands län ligger bra till i statistiken.

De produkter som har ökat mest är IT- och kontorsutrustning, stora vitvaror, hushållsapparater, handverktyg och trädgårdsredskap.

- Anledningen till den kraftiga ökningen är dels en hög nyförsäljning av elprodukter, men framför allt att vi har ett mycket bra insamlingssystem och ett stort miljöintresse bland landets hushåll och företag, menar Jörgen Schultz, vd på El-Kretsen.

ÅSA JOHANSSON

Mer läsning

Annons