Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisman skadad

Annons

Polispatrullen fick upp ögonen för ekipaget på riksvägen strax norr om Malung.

Polismännen kände igen de två personer som fanns i bilen och visste att ingen av dem hade något körkort.

Försöken att stoppa den misstänkta bilen var förgäves. I stället för att lyda polisens signaler försökte bilföraren smita undan.

- Han ökade farten och vi ville inte ge oss in i någon biljakt, så vi avvaktade och höll oss på behörigt avstånd för att se vart det skulle bära iväg, berättar polisman Bo Olsson.

Färden gick, bitvis i hög fart, norrut till Malungsfors, därifrån västerut förbi Västra Fors och vidare ut på den smala och krokiga Ryanvägen, som leder västerut mot Värmland.

Vittnen berättar för tidningen att den misstänkta bilen framfördes på ett synnerligen farligt sätt, tidvis även på fel sida av vägen.

- Längs Ryanvägen bar det av i hög fart och vi hade ingen möjlighet att hänga på. Framför allt ville vi inte jaga på den misstänkta bilen med tanke på risken för mötande fordon. Här åker både lastbilar och sommarstugeägare, säger Olsson.

Cirka en mil väster om Malungsfors blev det i alla fall stopp på färden. Poliserna fick oväntad hjälp av en buskröjningstraktor som blockerade vägen och de flyende männen kunde inte ta sig förbi, utan polispatrullen hann ikapp.

- Då kollegan gick ur för att tala med föraren, backade denne hastigt och oväntat. Kollegan kördes omkull och hamnade i diket.

- Sedan körde den misstänkte av vägen och fastnade så att vi kunde gripa dem, säger Olsson.

Den skadade polismannen kom undan med ett stukat finger och en skadad fotled.

Föraren av den flyende bilen, en Malungsbo i 50-årsåldern, är misstänkt för rattfylleri/drograttfylleri, misshandel, vårdslöshet i trafik och olovlig körning.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons