Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisman drog vapen i Rosengård

Annons

En polisman drog pistol för att skydda sig och sin kollega under upptakten till de senaste dagarnas oroligheter i Malmöstadsdelen Rosengård.

Det framgår av en filmsekvens som ett vittne tog från sin balkong i området.

Filmen visar hur polismannen i lördags kväll drar sitt tjänstevapen omgiven av barn och ungdomar. Händelsen ska utredas internt, rapporterar Sydsvenskan i sin nätupplaga. Tidningen har kommit över filmsekvensen.

Skånepolisen bekräftar att polismannen kände sig så trängd att han drog sitt vapen.

Det är inte heller filmarens uppfattning att poliserna provocerade fram något bråk. Han anser att det var ungdomarna som attackerade polismännen.

I måndags kväll fortsatte oroligheterna för tredje dagen i rad. Bråket startade med att en polisbil fick bakrutan krossad. Sedan fortsatte skadegörelsen på olika håll och bland annat lastpallar stacks i brand. Strax efter elva på kvällen hade någon tänt eld på flera ställen i en källare vid von Rosens väg.

Även på tisdagseftermiddagen förekom en del larm om småbränder på Rosengård, dock inget allvarligt enligt räddningstjänsten. Bland annat brann en buske vid Hårds väg.

Polisen har satt in fler närpoliser i det utsatta området.

Andreas Konstantinides (s), ordförande i Rosengårds stadsdelsnämnd, önskar samtidigt att föräldrarna tar större ansvar för sina barn.

TT

Mer läsning

Annons