Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisers skjutande internutreds

Annons

Länskriminalen i Skåne skall göra en internutredning om polisernas uppträdande i samband med skottlossningen i Malmö natten till lördagen. Poliserna kände sig hotade och sköt först.

En man i 25-årsåldern är anhållen i sin frånvaro misstänkt för att ha deltagit i dådet. Ytterligare en eftersöks.

Två poliser blev beskjutna när de hade stannat för rött ljus alldeles intill en gymnasieskola i centrala Malmö. Poliserna upptäckte två personer som sköt mot trafikskyltar från en bil som parkerat bakom dem.

De civilklädda polismännen steg ur sin bil och legitimerade sig. Den ene polismannen hotades med pistol. Han drog då sitt tjänstevapen och öppnade eld och träffade bilens framruta. Därefter sköt gärningsmännen mot den andre polismannen.

Bilen, en blå Volvo, backade sedan in i bakomvarande röd Mazda för att kunna komma från platsen. Därefter gjorde Mazdan en u-sväng och försvann från platsen.

Han misstänker att det finns samband mellan personerna i båda bilarna. Efter spaningsarbete har polisen lyckats beslagta båda fordonen.

Den anhållne och den efterspanade är båda tidigare kända av polisen för ungdomskriminalitet. Stefan Sintéus ville dock inte gå in på vilka brott de gjort sig skyldiga till. Skottlossningen mot polismännen räcker till en hel brottskatalog: mordförsök, grovt olaga hot, vapenbrott och allmänfarlig vårdslöshet.

Polismännen som besköts tillhör rånkommissionen i Malmö och var ute på ett spaningsuppdrag när de upptäckte männen som sköt på vägskyltar.

Den man som anhölls i lördags släpptes på söndagen. Förhören klargjorde att han inte hade med händelsen att göra. Polisen ser heller inget samband med lördagsnattens skjutande och en skottlossning vid Malmö central för en tid sedan.

TT

Mer läsning

Annons