Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Poliserna gör upp om SM-guldet

Annons

Uniformerna hade bytts mot lagtröjor och batonger mot bandyklubbor. På Lugnets bandyplan sågs i går ett hundratal poliser på glid, när gruppspelet inleddes i den traditionsenliga sammandrabbningen. Åtta lag deltar, från Dalarna, Uppsala, Gävleborg, Södermanland, Västmanland, Livvakterna, Örebro och Stockholm.

För femte gången sedan 1980-talet står Falun värd för arrangemanget, och i år hoppas Dalapolisen på en topplacering.

Första matchen gick mot Livvakterna, som besegrades med 6-3.

- Det kändes bra, för förra året slog de oss med 11-0, säger Lars Lundin från Dalapolisen.

Att Livvakternas målspottare heter Stefan Gustafson och är före detta landslagsspelare och allsvensk spelare från Vetlanda hade kanske med den saken att göra. Men ett dalalag på hugget kunde inte ens han göra något åt i går.

När derbymatchen mellan Dalarna och Gävleborg inleddes vid lunchtid var det med en het coach vid dalabåset.

- Kom igen nu då! Vad gör ni?! Ni åker ju inte skridskor!, ropade Karl-Axel Jonsson.

Som gammal storspelare i Falu BS hade han en och annan synpunkt på skridskofarten. Med endast en träning i kroppen gjorde dalalaget sitt bästa för att försvara hedern. Och det gick nästan.

Efter 12 minuter har Dalarnas Göran Rengärde sopat in ett mål bakom Gävleborgs målvakt. Samtidigt sitter två dalapoliser i utvisningsbåset. En minut senare får de sällskap av ännu en dalapolis som blivit lite för het på gröten.

Med spel tio mot sju gör Gävleborg mål. Men Dalarna ger sig inte och Kjell Bond gör strax därefter 2-1 trots numerärt underläge.

Det ser ljust ut för Dalarna, men i sann grannsämja slutar matchen mot Gävleborg oavgjort med 3-3.

I dag, fredag, fortsätter SM-tävlingarna med gruppspel från morgonen. Klockan 11.30 spelas om tredje plats och klockan 13.30 är det final.

KARIN WALLÉN

Mer läsning

Annons