Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisens verktygslåda växer

Annons

Svar till Rolf Gunnarsson,

9 mars:

Antalet poliser i Dalarna fortsätter att öka. De senaste fem åren har regeringen genomfört kraftfulla satsningar på rättsväsendet och i synnerhet polisen.

Satsningarna har även gett avtryck i Dalarna där antalet poliser ökat med cirka 8,5 procent. Antalet årsarbetskrafter för polisen i Dalarna har också ökat.

Totalt i Sverige finns det i dag 1200 fler poliser jämfört med för fem år sedan.

Eftersom moderaten Rolf Gunnarsson är väl medveten om detta måste han hitta på nya argument. Metoden tycks gå ut på att inte undersöka polisutvecklingen de senaste två åren och att inte låtsas om de nyutexaminerade poliserna då man mäter årsarbetskraft.

För att polisen ska fungera effektivt räcker det inte med att enbart öka antalet poliser. Regeringen har också sett till att utöka polisens verktygslåda genom bland annat förbättrade möjligheter till avlyssning.

Ett förslag om ökad användning av DNA-tekniken är också på väg.

Därutöver är det viktigt att polisen syns mer ute bland folk. En synligare polis leder till ökad trygghet och att fler brott kan förebyggas.

Regeringen kommer därför att fortsätta att satsa på att polisen får mer resurser, effektivare brottsverktyg och att polisen blir synligare på gator och torg.

THOMAS BODSTRÖM

Mer läsning

Annons