Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisens värsta kväll

Annons

Polisen hade kallat in extra personal eftersom det förväntades bli en stökig kväll, tre polispatruller förstärkte den ordinarie styrkan.

- Det stora antalet poliser kan till viss del förklara att så många personer omhändertogs. Men det var en ovanligt stökig kväll, säger Sören Sandell, stationsbefäl vid Falupolisen som arbetade under fredagen.

Det stora antalet personer som omhändertagits för tillnyktring gjorde att polisen fick svårt att ta hand om alla omhändertagna, i några fall fick tre personer dela på en cell.

- Jag har aldrig upplevt att det varit så här fullt i arrestavdelningen, säger Sandell.

Det var under senare delen av kvällen och natten till lördag som fylleriet var som värst.

- De poliser som skulle slutat arbeta vid tretiden fick fortsätta arbeta eftersom det fortfarande fanns många människor ute på stan, säger Sandell.

Enligt polisen var det i centrala Falun och området kring Holmgatan som flest ungdomar befann sig. Av de 17 personer som omhändertogs för fylleri var de flesta ungdomar i gymnasie- och högstadieåldern, några äldre personer fanns också med bland dessa.

Även i Svärdsjö blev skolavslutningen stökig, festande ungdomar fanns på Höganäsbadet och tre av de omhändertagna personerna kom från den platsen. Två personer omhändertogs också sedan de uppträtt störande utan att vara berusade.

På Holmgatan greps en berusad person för hot mot tjänsteman sedan han hotat att döda ordningsvakterna på en nattklubb. Mannen greps vid ett på natten och polisen fann efter visitering en påse med misstänkt narkotika, mannen släpptes på lördagen sedan han nyktrat till.

CARL-MAGNUS FAGERHOLM

Mer läsning

Annons