Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisens tekniker hade inte tid

Annons

- Det är dåligt att de inte lägger ner mer möda på att få tag på dem, säger Patric Stenberg.

- De stal sex datorer, skrivare, mobiltelefoner, cd-brännare och stereon, säger han.

Datorerna har brutits loss från borden där de suttit fastskruvade och kontoren är vända uppochner.

- Det här har de gjort bara på rent djävulskap, säger Patric Stenberg och visar upp en cd-romskiva som brutits mitt itu.

Tjuvarna har kunnat arbeta helt ostört. Larmet styrs via låskolven och genom att knacka in den har man kunnat undvika att det utlösts.

Patric Stenberg upptäckte inbrottet klockan 16.30 i söndags. Polisen kom dit senare och spärrade av lokalerna - man bedömde att det var så omfattande att en teknisk undersökning borde göras. Någon sådan blir det dock inte, vilket gör Patric Stenberg upprörd.

- Jag kan bara hålla med, säger kriminalinspektör Jan Barck.

- Men man måste prioritera. De som gör undersökningarna har haft fullt upp och det beror på att vi har så många sittande nu - det finns inte folk över. Och det var i alla fall polis på platsen i söndags.

Det finns dock vittnen som kan ha sett tjuvarna. Vid sextiden på söndagsmorgonen sågs en Volvo 244 med tre personer åka från platsen.

Söndagens inbrott var inte det enda. Redan i fredags försökte någon att bryta sig in på Inab, men det försöket misslyckades. En ruta slogs ut och man hade försökt bryta upp en bakdörr.

Nu väntar uppröjningen, men även därefter kommer det att ta tid att komma igång med arbetet eftersom datorerna försvunnit.

- Jag räknar inte med att komma igång förrän onsdag förmiddag, säger Patric Stenberg.

Värdet av det stulna beräknas uppgå till cirka 100 000 kronor. Självrisken är på ett basbelopp, 36 400 kronor.

ANDERS GUSTAFSSON

Mer läsning

Annons