Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisens likhund jagar mordbevis

Annons

Polisen Dalarna är mycket förtegen om det som för närvarande pågår i skogarna i och kring fyndplatsen intill den lilla skogsvägen mellan Smedjebacken och Björsjö.

Hunden med hundförare anlände i polishelikopter från Göteborg. Tillsammans har duon arbetet under tre dagar med eftersökningar.

Under måndagen stod polishelikoptern parkerad vid Skuthamn i Ludvika.

Vilken form av sökningar det handlar om vill man från spaningsledningen inte avslöja. Ej heller om eftersökningarna givit något positivt resultat.

- Inga kommentarer.

- Jag kan bekräfta att vi använt oss av en likhund eller kriminalsökhund i vårt arbete i spaningarna kring fallet Solveig Kallio, säger kommissarie Bo Persson vid Polisen Dalarna i Borlänge.

- Hunden används som ett tekniskt hjälpmedel i våra efterforskningar.

Vad det specifikt är som polisen nu letar efter vill ingen kommentera.

Två personer sitter sedan en längre tid anhållna och häktade för på sannolika skäl misstänkta för mordet på Solveig Kallio. Det handlar om en 44-årig man boende i Säter men med starka band till Ludvika och en 47-årig man från Kopparberg.

Kammaråklagare P-G Persson, Falun, har dock ännu inte den styrka i sin bevisföring som räcker för ett åtal och en eventuellt fällande dom i tingsrätten mot de bägge häktade.

Förmodligen handlar sökningen med likhunden efter ytterligare bevis mot männen.

Det var den 6 februari i år som de svårt brända kvarlevorna efter den 28-åriga kvinnan anträffades i bagageutrymmet på en stulen bil på en skogsväg mellan Smedjebacken och Björsjö.

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons