Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen vill "mota Olle i grind"

Annons

Gatu framför att utöver att den anmälda brottsligheten ökade upplevde många invånare otrygghet. Mot sensommaren genomfördes en riktad insats i Säter. En anda av lågtolerans rådde och flera brott uppdagades. Inte sällan förekom yngre människor i olika roller i det som uppdagades.

Gatu vill att en grupp tillsätts som kan finna tre konkreta förslag på vad som kan göras bättre inför kommande sommar. Gruppen ska vara bred, men inte för stor.

Han vill ha en grupp med två föräldrar med så goda erfarenheter från problematiken sommaren 2006 som möjligt, en från nattvandrarna, en från föreningslivet, två från Säters kommun (förslagsvis en person från BRÅ/kommunledning och en person i socialförvaltningen), samt en polis från polisens ungdomsgrupp, dessutom Erik Gatu själv.

Gruppens uppdrag ska vara att senast tisdagen den 17 april ha kommit överens om tre förslag på vad som kan göras under sommaren. Gruppen träffas tre gånger under februari till april.

Målet är tre goda och förankrade förslag att lägga fram i början av maj.

Två högstadieelever från Klockarskolan ska ha getts tillfälle att läsa de tre förslagen och senast fredagen den 27 april ha kommit med synpunkter på hur de ser på förslagen.

De båda eleverna ska utses av skolans rektor i samarbete med elevrådet.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons