Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen vill ha tips

Annons

- Vi vädjar till allmänheten att om man sett någonting i Sörsjötrakten i förra veckan som man anser vara mystiskt ska man höra av sig till oss. Vi vill helt enkelt ha fler tips om vi ska komma framåt i utredningen, säger polisman Leif Ahlqvist vid polisen i Malung.

Vid händelsen i Sörsjön stals 12 vapen. Polisen misstänker att de som stal vapnen sedan tände på villan för att på det sättet dölja eventuella spår. Enligt uppgift har man säkrat vissa spår vid brandplatsen som också styrker att det handlar om en mordbrand. En teknisk undersökning gjordes i slutet av förra veckan men denna har ännu inte lett till någonting.

Då det gäller den stora möbelkuppen mot Ellos möbler i centrala Malung natten till torsdagen har den bil och det släp som stals samtidigt som möbelstölden hittats. Detta skedde under söndagen efter en skogsbilväg i trakterna av Hillersboda i Svärdsjö utanför Falun.

- Möblerna var naturligtvis borta och man hade också tagit av hjulen på lastbilen och även stulit en del andra saker. Men både lastbilen och släpet hittades, säger polisman Göran Tenn vid Malungspolisen.

Värdet av de stulna möblerna uppgick till en kvarts miljon kronor.

Då det gäller möbelkuppen har polisen fått in en del tips men inget som lett till att det i dagsläget finns någon misstänkt för möbelkuppen.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons