Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen varnar för sexutfrågare

Annons

- Se upp för telefonsamtal från män som ställer frågor om sex.

Den varningen riktar Säters närpolischef Björn Zidén till alla kvinnor.

I måndags förmiddag kontaktades han av en upprörd kvinna från Gustafs. Hon hade blivit uppringd av en man som uppgav sig ringa från Statistiska centralbyrån på uppdrag av Socialstyrelsen.

Han började med att ställa allmänna frågor om kvinnans ålder, civilstånd och så vidare. Efter en stund började han ställa frågor om sex. Han frågade bland annat om när hon gjorde sin sexuella debut och om hon onanerar. Kvinnan svarade snällt på alla frågor eftersom hon tyckte att mannen var trevlig och lättsam. Men efter en stund började han att flämta i luren. Kvinnan kände obehag och började ana oråd.

När hon frågade efter en skriftlig bekräftelse på intervjun fick hon ett nekande svar. Mannen bad om ursäkt över att ha varit närgången och skyndade sig att avsluta samtalet. När kvinnan kontrollerade telefonens nummerpresentatör visade det sig att han ringt från ett skyddat nummer.

Hon ringde därefter Socialstyrelsen som berättade att den inte har någon pågående undersökning om kvinnors sexliv.

Polisen har inga spår efter mannen som är misstänkt för sexuella trakasserier.

Även i Borlänge har flera kvinnor blivit uppringda av en okänd man som ställt närgångna frågor om deras sexliv. I de fallen påstod mannen att han ringde från Sifo, men inte heller Sifo har någon pågående undersökning om kvinnors sexliv.

BIRGITTA WIBERG

Mer läsning

Annons