Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen väntar på rapporterna i Malinfallet

Annons

Vad polisen i Dalarna nu väntar på är såväl den rättstekniska som rättskemiska rapporten från SKL i Linköping respektive rättsmedicinen i Uppsala.

- Tyvärr har vi inte fått slutrapporterna, konstaterar dalapolisens presstalesman, kommissarie Bo Persson, Borlänge.

- Så länge som vi inte har någon frihetsberövad person misstänkt för brott i fallet så får vi snällt ställa oss i den långa kön.

Polisen hoppas fortfarande att rapporterna ska ge svar på om 19-åringen blev mördad eller inte. Dessutom om detta skedde på fyndplatsen eller inte.

Prioriteringen kring den 19-åriga Ludvikaflickans död är med andra ord mycket låg för tillfället.

- Så kan man uttrycka det och det är tyvärr inget vi kan råda över. Rättsteknikerna är överhopade med arbete och vi har bara att rätta oss efter detta, konstaterar Bo Persson.

Enligt Persson är nu alla förhör med de personer, som på något vis skulle kunna ge informationer och ledtrådar kring 19-åringens död, nu avklarade. Det handlar om runt 300 förhör.

Den 45-årige man som satt frihetsberövad som misstänkt för att ha mördat 19-åringen under ett par dagar, finns fortfarande med i bilden.

- Misstankarna mot honom kvarstår och det finns indicier som pekar mot honom. Mer vill jag inte säga om detta för tillfället.

Det som närmast kommer att ske är att åklagaren tillsammans med tekniker och utredare ska ha en genomgång av allt material som finns kring fallet.

- Detta kommer dock att ske först efter semestern. Någon gång i mitten av augusti. Förhoppningsvis har vi då allt material komplett från rättsundersökningen.

Var och exakt när genomgången kommer att ske är enligt Bo Persson ännu inte bestämt.

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons