Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen vädjar till fotografer vid brandplatsen

Annons

- Vi vet att det finns flera personer som har tagit fotografier över och kring brandplatsen under söndagsmorgonen.

- Utredarna är mycket angelägna om att få kontakt med dessa personer, betonar förundersökningsledare Kjell Davidsson vid polisen i Ludvika.

Det hela gäller alltså söndagsmorgonens våldsamma mordbrand vid Lillkyrkan i Ludvika. Under onsdagen framkom inget nytt i spaningarna. Dock har en hel del intressanta fynd från brandplatsen gjorts i samband med den tekniska undersökningen.

- Detta material ska nu bearbetas men tyvärr har väl ett fall som detta inte högsta prioritet vid SKL (Statens kriminaltekniska anstalt), fortsätter Davidsson.

Davidsson och hans medhjälpare vädjar nu att folk tagit kort på brandplatsen och som har gjort iakttagelser som kan vara av intresse också hör av sig till polisen.

Ännu finns ingen skäligen misstänkt för modbranden men polisen säger sig ha en del intressanta namn att arbeta med.

- Vi är tre personer som på heltid arbetar med fallet och under veckoslutet kommer ytterligare personal att kopplas in på branden, säger Kjell Davidsson.

När det gäller rånet mot gatuköket i Marnäs finns det för närvarande ingen misstänkt person gripen. Arbetet med att lösa rånet fortsätter dock med oförminskad kraft säger man från polisens sida.

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons