Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen tror inte på brott

Annons

Det är nu tio veckor sedan den 19-åriga Malin Eriksson-Dahl från Ludvika försvann.

Polisen vet att mobiltelefonen inte har använts sedan den 6 juni och man vet även att hon inte använt sitt bankkonto sedan detta datum.

- Vi har naturligtvis kontroll på detta i stort sett dagligen.

- Även om man vill försvinna så finns det alltid tillfälle att ringa till sina närmaste. Så har inte skett och därför tror vi inte att Malin har lämnat Ludvika, säger Torsten Amnå.

Den siste som såg Malin i livet var den 45-årige man som hon åkt bil med under natten mellan den 6 och 7 juni.

- Mannen har berättat att han stal en bil på Östra Storgatan i Ludvika strax efter midnatt. Den 19-åriga flickan åkte sedan med mannen i bilen från Ludvika via Sunnansjö till Gonäs.

- Enligt mannens utsago väntade sedan den förvunna vid bilen i närheten av Mässan samtidigt som mannen gjorde ett par inbrott i intilliggande sommarstugor.

- Mannen har sedan berättat att 19-åringen inte var kvar vid bilen när han återvände. Han säger också att han sökte efter henne i närheten, berättar Torsten Amnå.

Någon gång mellan klockan 04 och 05 på fredagsmorgonen försvann alla spår efter Malin.

- Mannen som såg henne sist i livet är inte misstänkt för brott. Han är hörd vid ett antal tillfällen med tanke på att han var den siste som såg henne i livet.

Kriminalinspektör Torsten Amnå vill inte spekulera i om hur stora chanserna är att hon ska vara i livet.

- Det förstår var och en vad det handlar om. Om en människa försvinner spårlöst i tio veckor så är det klart att chansen att hon ska vara i livet minskar för varje dag.

- Den teori som vi mest lutar oss mot för tillfället är att hon lämnat platsen intill den stulna bilen. Om hon tagit sig upp på Gonäsvägen borde någon ha sett henne.

- Istället tror jag att hon kan ha irrat bort sig i skogen. Hon kan ha ramlat och skadat sig och hon kan ha drabbats av en hastigt påkommen sjukdom.

Trots att stora sökningar gjorts över området med polis och hundpatruller samt helikopter har man inte ett spår efter 19-åringen.

- Det är oerhört jobbigt för alla inblandade och då inte minst för hennes anhöriga.

- Jag hoppas verkligen att det här fallet får sin lösning så snart som möjligt, avrundar Torsten Amnå.

Mer läsning

Annons