Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen söker vittnen till våldtäkt

Annons

Det finns fortfarande ingen misstänkt för den våldtäkt som anmäldes under skolavslutningsnatten i centrala Falun.

Polisen söker vittnen som kan ha sett en mellanblond, vältränad kille i 18-årsåldern på platsen.

Klockan var mellan 00.30 och 01.00 på morgonen den sjunde juni. Skolavslutningskvällen hade gått över i natt men det var fortfarande folk i farten i centrum. Den 16-åriga flickan hade kommit ifrån sina kompisar, men hade sällskap av några killar på Åsgatan. När de stod en bit bort kom plötsligt en annan kille fram till henne. Han tog tag om henne bakifrån och började fösa henne framför sig på ett sätt som kan ha sett lekfullt ut. Killarna som den 16-åriga flickan tidigare umgåtts med märkte inte vad som hände.

- Han snudd på bar iväg henne och fick omkull henne på bak-sidan av Grand, säger polisens utredare, Helena Mårtensson.

Där, i mörkret vid lastkajen på Bergslagsgränd, våldtogs flickan. Efteråt försvann killen ner mot Trotzgatan.

Polisen vill nu komma i kontakt med personer som kan ha sett honom när han förde bort flickan eller när han lämnade platsen. Han beskrivs som mellan 17 och 19 år gammal, ungefär 180 centimeter lång och han hade lite spret-igt, mellanblont hår som var ungefär fyra-fem centimeter långt.

Troligtvis är killen vältränad. Han gav ett stort intryck och hade vad flickan minns inga smycken eller piercingar. Han bar vid tillfället en mörk tröja med något vitt på framsidan.

Polisen har hittills inte fått in några tips om våldtäktsmannen.

När det gäller den butiksägare i Falun som misstänks ha våldtagit en 16-årig flicka i sin klädbutik har polisen fått in en del uppgifter om ofredanden som ska ha skett tidigare, men ingenting som lett till någon polisanmälan. Även i det fallet tar polisen emot tips

från allmänheten på telefon

023-46 000.

KARIN WALLÉN

Mer läsning

Annons