Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen misstänker tjuvjakt i Malung

Annons

Polisen i Malung misstänker att det kan förekomma tjuvskytte på älg.

Under allhelgonahelgens älgjakt kunde man i samband med att en älg höll på att slaktas konstatera att någon tidigare hade skjutit på älgen med ett finkalibrigt vapen.

En kula, avlossat av ett klass tre-vapen, hittades nämligen i samband med att man flådde älgen.

- En sån här kula dödar knappast en fullvuxen älg, oavsett var man träffar, men den kan vålla skador på älgen som kan innebära att den går en långsam och plågsam död till mötes, säger polisman Göran Tenn som jagar i Tyngebergslaget i Malung, där man upptäckte det här.

Och det är inte första gången man träffar på en älg som träffats av en kula från ett finkalibrigt vapen. Det skedde för ett par år sedan på de marker som också Tyngebergslaget jagar älg på.

Älgen man sköt, som tidigare således blivit påskjuten, fälldes i trakterna av Lännviken mot Öjslyberget på lördagen. Förra gången, för ett par år sedan, då man gjorde en liknande upptäckt, fälldes älgen vid Nyselsvägen, också i trakterna av Lännviken.

- Att älgen som nu fälldes skulle ha träffats av någon förlupen kula är uteslutet. Det är en skytt som har siktat mot älgen och skjutit, och det handlar förmodligen om tjuvjakt säger polisman Göran Tenn. Polisen i Malung är tacksam för uppgifter från allmänheten, som kan leda till att brottet klaras upp.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons