Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen misstänker mord

Annons

Den 28-årige Falubon är sedan tidigare känd av polisen. Det finns inga närmare uppgifter om vilken koppling som finns mellan Bandidos X-team och 28-åringen. Inledningsvis handlade förundersökningen om grov misshandel.

- Fynd från den tekniska undersökningen och andra omständigheter har gjort att vi inledde en förundersökning om mord under tisdagen, säger polisens presstalesman Bo Persson.

Polisen kan inte heller ge några detaljer kring vilka fynd som gjorts i mc-gängets lokaler, men fynden tyder på att person blivit mördad på platsen. Någon kropp har dock inte påträffats i lokalen.

- Vi vet att 28-åringen befunnit sig på platsen, säger Bo Persson.

Polisen har genomfört förhör och i samband med husrannsakan kontrollerat ett antal medlemmar i Bandidos X-team. Kartläggningen har fortsatt under de senaste dagarna och 15 poliser arbetar med förundersökningen. Det har även genomförts dörrknackningar i området. Polisen har vissa teorier om vad som ligger bakom söndagens händelser i mc-gängets lokaler, men är samtidigt intresserade av att komma i kontakt med fler personer som kan komplettera utredningen.

- Vi söker nu efter personer som kan ha kännedom om upprinnelsen och motivet till brottet, säger Bo Persson.

Från början hade polisen uppgifter om att en misshandel skett i Bandidos X-teams lokaler, den nu försvunne 28-åringen var den som skulle ha utsatts för brottet.

Så snart polisen fått reda på misshandeln beslutade de på egen hand att inleda en förundersökning eftersom ingen anmälan om misshandeln gjorts. Brottet skedde i söndags förmiddag och på söndagkvällen gjorde polisen husrannsakan i lokalen.

Inga gripanden har hittills skett i samband med mordutredningen och polisen vill i nuläget inte uppge om det finns någon skäligen misstänkt. Förundersökningen leds nu av vice chefsåklagare Catharina Wikner och länspolisens våldsrotel sköter utredningsarbetet.

Två personer är misstänkta för andra brott som upptäcktes i samband med söndagens husrannsakan. En person togs om hand för drograttfylleri, en annan person är misstänkt för brott mot knivlagen.

Misstankar om brott mot alkohollagen finns också och en större mängd sprit i dunkar har beslagtagits.

Mer läsning

Annons