Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen letade med helikopter

Annons

Under gårdagen har en helikopter sökt av nya områden i Äppelbo i jakten på spår efter den försvunna tvåbarnsmodern Marie Samuelsson. Inte heller tisdagens helikopterspaning gav något resultat.

Västerdalälven och ett antal mindre sjöar samt skogsområden avsöktes från luften. I två omgångar fanns helikoptern på plats i Äppelbo under sammanlagt två timmar.

- Det är främst vattenytor som avsökts, säger Anders Petersson som är polisens operative ledare över styrkan som även omfattar personal från riksmordkomissionen.

Det fanns inte något särskilt tips eller ny avgörande information som gjorde att nya helikoptersökningar genomfördes. Enligt polisen fanns en helikopter tillfälligt tillgänglig och därför utnyttjades den möjligheten som ett sätt att försöka finna nya spår.

- Vi utnyttjar helikoptern för att utvidga sökområdet. Vi har sökt i områden där varken skallgångskedjor eller hundpatruller kunnat användas, säger Anders Petersson.

Redan tidigt i sökandet efter Marie Samuelsson användes helikopter, då i samband med det sökarbete som genomfördes innan polisen inledde sin förundersökning om brott i samband med försvinnandet.

CARL-MAGNUS FAGERHOLM

Mer läsning

Annons