Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen larmades flera gånger

Annons

Det har kommit in ytterligare uppgifter om den vådliga bilfärden på fredagen som slutade med att den krockade bilen med släp lämnades vid OKQ8 bensinmack efter Backselsvägen i Malung. Som vi tidigare redogjort för var det två män och en kvinna som uppträdde hotfullt inne på bensinmacken.

Enligt flera källor har personer ringt till polisen i Dalarna redan en dryg timme innan bilen med de tre personerna hamnade i Malung. I Hammarsbyn i Lima kom bilen med släp över på fel sida.

Den åkte slalom efter vägen, men eftersom den var krockad var farten tämligen låg. Flera personer såg bilens vansinnesfärd.

En mycket upprörd kvinna hörde av sig till tidningen under måndagen och berättar att hennes man vid två tillfällen ringt polisen och larmat om vad som var på gång. Båda gångerna kopplades han bort och först när vederbörande kom till Tandö i Lima fick han kontakt med polisen, som lovade att skicka ut en polispatrull för att stoppa bilisten.

Då var klockan före fem på fredagseftermiddagen. Men någon polispatrull kom inte ut förrän efter flera timmar. Först dryga två timmar efter att dramatiken med hot och kastade saker mot personalen vid bensinmacken skett, kom en polispatrull från Sälen. Men då var de tre personerna försvunna.

Någon förklaring till det långa dröjsmålet har polisen inte kunnat ge. Men de medger att de förstår kriktiken.

Försvunnen kom tillrätta

Det var vid åttatiden på söndagskvällen som polisen fick larm om att mannen saknades.

Han lämnade sin bostad vid 15.30-tiden på söndagen och när han inte hade återvänt när det började bli mörkt, larmades polis och civil fjällräddning av anhöriga som hade börjat bli oroliga. Mannen bodde i trakterna av Sälens högfjällshotell.

Vid tiotiden på söndagskvällen kunde spaningarna efter den försvunne avbrytas, eftersom han då kommit tillrätta. Mannen ringde polisen och meddelade att han åkt fel, men att han nu var hemma i stugan och att han mådde bra.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons