Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen kvar i lokalerna

Annons

Under det senaste året har polischef Tom Martinsson fört förhandlingar med Skoglunds AB, ägaren till polisstationsfastigheten i Rättvik.

Syftet har varit att spara pengar, för att på så sätt bidra till dalapolisens besparingsarbete. Tankar har funnits på att flytta från dagens station till billigare lokaler i samhället.

De nu avslutade förhandlingarna är avklarade. Närpolisen blir kvar i huset. Förhandlingarna innebär att polisen får en hyressänkning på cirka en miljon kronor.

I dag betalar polisen totalt 1,5 miljoner i årshyra för totalt 2 000 kvadratmeter. Stora delar av den ytan har i praktiken varit outnyttjade.

- Nu ska vi enligt de uppgifter vi fått, husera på 570 kvadratmeter. Hyressänkningen blir en miljon, säger Synnermo.

Vad som händer med de länsansvariga specialpoliserna som är utlokaliserade till Rättvik är oklart. Det handlar bland annat om poliser som ansvarar för vapentillstånd, våldsutredningar och it-frågor.

- Vi, och de, vet ännu inte. Meningen är att vi ska få information om vad som händer, i ett möte med nye närpolischefen Peter Carlsson. Då ska vi också få veta hur vi rent praktiskt ska förläggas i huset, säger Synnermo.

1997 köpte Skoglund AB polishusfastigheten i Rättvik från statliga Wasakronan. Polisen har hyrt merparten, 2 000 kvadratmeter, av fastigheten.

På delar av övervåningen hyr andra privata bolag enskilda kontorsutrymmen.

För närvarande hyr även kriminalvården häktesavdelningen fram till april, då länshäktet flyttar tillbaka till nyrenoverade lokaler i Falun.

- Just nu är vi glada över att få vara kvar. Hur det utfaller i praktiken får framtiden utvisa, säger Rolf Synnermo.

MATS LAGGAR

Mer läsning

Annons