Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen JO-anmäls

Annons

- Det här är ett fall för justitieombudsmannen. Jag är förvånad, irriterad, arg och besviken på rättsmaskineriet som inte fungerar!

- Trots att jag skrivit både till Dalarnas och Gävleborgs polismästare och beskrivit var fyrhjulingen finns har ingen ingripit, säger Lars.

Länspolismästarna lovade att kontakta polisen i Hofors.

Fordonet är ram- och motormärkt. Lars vet, genom vittnen, att fyrhjulingen körs av en yngre man som redan är känd av Gästrikepolisen och han har för polisen uppgivit namn på Hoforsbon.

- Polisen borde kunna hämta min fyrhjuling, anser Lars.

Men Sandvikenpolisens utredningschef Sune Bergsten uppger att det inte bara är att hämta fyrhjulingen. Polisen saknar lagstöd för husrannsakan.

Det finns inget lagstöd för att följa den lättsamma vägen, husrannsakan, hos alla som misstänks för stöld av en bil, cykel eller fyrhjuling.

Polisen kräver starkare skäl än Lars Bodins påstående.

Sandvikenpolisen anser också att stölden av fyrhjulingen är ett Faluärende.

- Märkvärdigt! Massor av polisröster är inblandade, jag har ringt, skrivit, kontaktat försäkringsbolag, berättat hela storyn och blivit uppringd av en upprörd åklagare. Men ingenting har hänt. Polisen verkar besvärad och ointresserad.

- Inte alls, vi har haft semester, påpekar Hoforspolisen Peter Peltonen. När vi får underlag ingriper vi. Jag har personlig kontakt i ärendet med Falupolisens förundersökningsledare Rolf Back.

- Vi känner till den man som misstankarna riktats mot och agerar snabbt om och när vittnen tipsar oss om en eventuell tjuv vid ratten på den stulna fyrhjulingen.

Lars Bodin funderar fram och tillbaka.

- Varför fick inte väktaren ta polishjälp när han visste och såg vem som kört min fyrhjuling?

"Ska det verkligen få vara så här i vårt land år 2004?", skriver Lars Bodin i sin JO anmälan.

BIRGITTA KNIFSTRÖM NORDÉN

Mer läsning

Annons