Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen har ännu inte klarat upp Limarånet

Annons

Det brutala bankrånet mot Handelsbanken i Lima onsdagen den 26 mars är fortfarande ouppklarat.

Polisen grep ganska omgående två män från Stockhomstrakten, 31 och 22 år gamla, misstänkta för bankrånet. De häktades men när omhäktningsförhandlingar skulle ske släpptes de båda männen på fri fot då man inte lyckats få fram uppgifter som ytterligare stärkte misstankarna. Men polisen säger att de två fortfarande finns med i utredningen och att det finns misstankar mot männen. Samtidigt letade polisen också efter en tredje man som man tror varit inblandad i bankrånet.

Trots att det nu i drygt två månader gjorts efterforskningar och sökande efter den mannen, har man ännu inte lyckats hitta vederbörande, Det tyder på att det finns vissa bevis som om den tredje mannen kunde gripas kan leda till att bankrånet kan klaras upp.

En hel del spår säkrades också och en hel del vittnesuppgifter kom också i samband med rånet men inget av detta har varit tillräckligt för att man kunnat göra något frihetsberövande sen de två männen försattes på fri fot.

Vid bankrånet i Lima fanns det starka indikationer på att de två männen som satt häktade några dagar befunnit sig i Lima just i samband med bankrånet. De blev naturligtvis också mycket intressanta då de hade en kriminell bakgrund med ett stort antal brott som lett till långa fängelsestraff tidigare. Bland annat gällde det våldsbrott och rån. Den äldre av männen hade bland annat ett sexårigt fängelsestraff bakom sig för grov misshandel och den yngre var dömd för flera rån.

Men utredningen har ingalunda lagts på is. Polisen söker fortfarande efter den tredje mannen och man hoppas att man så småningom kan få tag på denne.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons