Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen grep inbrottstjuv i kyrkans hus

Annons

Strax före klockan 03.00, natten mot måndagen, gick larmet i Andreasgården vilket föranledde polisutryckning.

Väl på plats upptäcktes att någon krossat en fönsterruta på det övre våningsplanet. Spaningsarbetet fortsatte och efter en stund påträffades en 24-årig man som försökte gömma sig i ett förråd.

Det visade sig att 24-åringen, som sedan tidigare är känd av polisen, klättrat upp på And-reasgårdens tak och där slagit ut fönsterrutan med hjälp av ett stuprör.

Mannen satt på måndagen anhållen i polishuset i Mora och han begärdes häktad på tisdagsmorgonen.

"Bedrövlig trafik på Spanskvägen"

u En privatperson, som bor vid Spanskvägen i Morkarlby, har skrivit till Mora kommun och krävt att det görs något åt den tunga trafiken utanför hennes bostad.

"De kör som galningar, både på Morkarlbyvägen och Mill-åkersgatan. Många bussar, traktorer och lastbilar går förbi bostaden. Snart får jag väl en buss, långtradare eller personbil inkörande i huset eller på tomten", skriver kvinnan, som känner vibrationer inne i huset, "för att inte tala om strålkastarljusen rätt in i köket och rummet".

Enligt kvinnan har trafiken på Spanskvägen blivit "bedrövlig".

"Det står parkerade bilar längs hela Spanskvägen utanför huset numera så man kommer ibland inte varken ut eller in från sitt eget hus med bilen. Inte alls roligt. Man kan fundera hur det blir i vinter", skriver kvinnan, som vill får en förändring till stånd.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons