Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen befarar krig

Annons

Det var strax efter klockan åtta på torsdagskvällen som polisen fick larm om en pågående misshandel vid mc-klubben Immortals lokal längs Rommevägen i Borlänge.

När patrullen nådde fram till fastigheten, fann man en skadad man liggande innanför ytterdörren. Förmodligen hade han misshandlats med ett baseballträ eller andra tillhyggen.

Mannen, som är 33 år gammal och en av mc-klubbens medlemmar, fördes i ambulans till Falu lasarett. Där konstaterades att skadorna inte var allvarliga och därmed kunde han efter omplåstring återvända hem igen.

Under gårdagen höll polisen ett förhör med offret, men det gav ingenting.

- Han vill inte prata med oss. Det är inte ovanligt i sådana här situationer. I de här kretsarna vill man lösa sina problem själva, säger en polis till tidningen.

Enligt vittnen lämnade tre bilar Immortals klubblokal ungefär samtidigt som larmet om misshandeln inkom till SOS. Att offret inte vill berätta om vilka personerna i bilarna var, gör polisen misstänksam. Just nu kan man inte utesluta att det handlar om medlemmar i rivaliserande mc-gäng.

- I så fall betraktas händelsen som ett angrepp på organisationen. I toppen på den finns Hells Angels.

Så sent som för en månad sedan inträffade en liknande händelse i Värmland. Där drabbade medlemmar ur två rivaliserande mc-gäng samman. Man kom dock fram till en fredlig lösning på problemet. Klubbarna träffades och talade saken ur världen.

- Vi kan få se en likadan utveckling här. Det kan ju lika gärna vara medlemmar i den egna klubben som kommit på kant med varandra.

Och om det inte förhåller sig så?

- I värsta fall rustas det för krig.

Polisen har ännu inte gripit någon som misstänkt för misshandeln.

LINDA ERIKSSON

Mer läsning

Annons