Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisbil rammades av ungdomar

Annons

Det här inträffade strax före jul i fjol. Polisbilen fick högersidan intryckt. Ynglingarna förskräcktes inte av det här. Med sin punkterade bil försökte de fortsätta färden genom att köra på fel sida i syfte att hindra en annan polisbil att köra om dem.

Moraynglingarna är födda 1985 och 1986 och har ett ganska digert register att svara för när deras mål kommer upp i Mora tingsrätt den 11 mars.

Den äldste av dem, han som körde bilen i Rättvik och är körkortslös, gjorde inbrott i en bil i Mora i oktober. Han stal ett bilbatteri och tre bilnycklar. Samma månad blev kapet en cd-spelare och två högtalare vid ett annat bilinbrott i Mora.

Tillsammans med nämnda kumpan stals en bil i Mora som de båda åkte i till Rättvik. Även det var i oktober i fjol då de båda var synnerligen aktiva och även stal en bil i Färnäs. Den körkortslöse föraren var vid den här färden även rattfull.

I början av december var de båda törstiga och snattade varsin julmust på Kyrkogatan i Mora och stärkta av musten stal de senare i månaden bilen som de sedermera rammade polisbilen i Rättvik med.

Till detta har de tillsammans svarat för stöld hos Clas Olsson i Insjön för cirka 2 000 kronor och det finns även ett häleri med i bilden. STEN WIDELL

0250-59 24 31

Mer läsning

Annons