Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polis varnar för ny fluga

Annons

Motorcyklar av mindre format, så kallade minimotos, har börjat bli en fluga. Det lilla fordonet har en motor på 50 kubik och diametern på dess hjul är endast cirka 20 centimeter i diameter.

Minimotos importeras bland annat från Kina. Nu vill Anders Haglund vid Hedemorapolisen höja ett varnande finger för de små fartvidundren som har börjat bli synliga på gatorna.

- De är ju livsfarliga. Den som kör sitter ju med knäna under hakan, hur bra är balansen då kan man undra.

Han poängterar att minimotos endast får framföras på inhängnat område. Att framföra en minimoto på gatan kan medföra en kännbar påföljd om polisen ingriper.

- Framför allt försäkringsmässigt kan det bli dyra efterräkningar om den som kör en sådan motorcykel vållar skadan.

- Vi vill föregripa det här innan en olycka inträffar och vill att föräldrar ser till att dessa maskiner försvinner från gatorna, säger Haglund.

Polisen vill nu helst få den här typen av maskiner klassificerade så de exakt vet vad de har att göra med.

Folkets hus får dispens

u Folkets hus i Vikmanshyttan, där Corneliahemmet har sina lokaler, har fått förlängd dispens gällande åtgärder av den bristande ventilationen.

- Ett större antal personer än vad ventilationen är gjord för vistas i lokalerna, därför har dess brister uppkommit, säger Karl-Erik Pettersson, miljö- och byggnämndens ordförande.

Nämnden har tidigare beviljat dispens till och med den 31 december 2005. Folkets hus kommer att söka bidrag från Boverket för att finansiera åtgärderna, och har därför begärt att dispensen ska förlängas till den 1 september 2006.

- Vi beviljar det eftersom vi ser verksamheten som bedrivs i Folkets hus som tillfällig, vi vill se hur den utvecklas, säger Karl-Erik Pettersson.

MATS NILSSON

Mer läsning

Annons