Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polis mötte tjuvarna

Annons

Förutom att alla polisanmälningar från drabbade fastighetsägare ska sammanställas fortsätter den tekniska undersökningen. Bland annat ska polisförhör genomföras med personer som sett förövarna och dess framfart som pågick i drygt tio minuter.

Men dramat hade kunnat få ett annat förlopp. Polisen var under fredagsnatten mycket nära att avslöja stölden bara några sekunder efter att den ägt rum.

Av en tillfällighet mötte en polisbil den stulna bussen på Ivarshyttevägen, just som den passerat från bussgaraget. Polispatrullen såg i backspegeln att bussens dimljus var tända och körde in till bussgaraget för att kontrollera om allt stod rätt till.

Då upptäcktes att en av bussgaragets dörrar brutits upp och att en buss hade stulits. Men då hade redan busstjuvarna börjat sin vansinnesfärd genom Hedemora.

Polisen söker också vittnen till de två bilstölder som förövarna gjorde sig skyldig till. Den första stölden ägde rum vid Ivarshyttevägen. Där stals en skåpbil som användes som murbräcka för att komma in i bussgaraget.

Efter att förövarna tänt eld på, och övergivit bussen, stal de en personbil i området kring Hemköp. Det var den personbilen som de antände och övergav vid Morgatan. Där såg också ett vittne tre ynglingar springa från platsen.

BERNT NILSSON

Mer läsning

Annons