Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polis i samröre med bilhandlaren

Annons

I gårdagens tidning stod att läsa om en kriminalpolis som är misstänkt för att ha begått en rad fel i tjänsten. En internutredningsgrupp i Västerås tittar just nu på om polismannen har fungerat som läcka till kriminella grupperingar. För det ska han, enligt uppgifter till tidningen, ha fått motta stora summor pengar.

I samma utredning synas kriminalpolisens privata affärer.

Det finns misstankar om att han har något slags samröre med en omskriven bil- och hästhandlare i länet, som har åtalats för en rad ekonomiska brott. Enligt polisen handlar det om länets största ekobrottsling.

Klargöras ska dock att åtalen rörande detta inte lett till fällande domar. En rad utredningar gällande den 60-årige mannens affärer har lagts ner, samtidigt som rätten i ett antal mål friat honom från ansvar.

Senast den 22 oktober förra året frikändes bil- och hästhandlaren från anklagelser om grovt häleri och brukande av falsk urkund. Han hade gjort affärer med fabriksnya Mercedesbilar, vilka visade sig vara stulna. Inför rätten hävdade dock 60-åringen att han handlat i god tro. Då det inte heller fanns bevis för annat, lades åtalet ner.

I den utredning som nu pågår rörande polismannen och hans koppling till handlaren, är just bilar den gemensamma nämnaren. Det finns uppgifter om att kriminalpolisen ska vara inblandad i handlarens import av lyxbilar till Sverige. Om det, i polismannens fall, innebär att ett brott är begånget får utredningen visa.

- Hur det än är så kan man fundera på om kopplingen de här personerna emellan är lämplig, säger en kollega till polismannen till tidningen.

LINDA ERIKSSON

Mer läsning

Annons