Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polis beskjuten vid ingripande

Annons

En polisman och ytterligare en person skottskadades på Apelgatan i Älvsbyn utanför Piteå i kväll.

Skottdramat inträffade när polisen skulle ingripa i ett lägenhetsbråk. I samband med ingripandet blev en polisman skjuten i ena armen. Polisen besvarade elden och gärningsmannen, en man i 40-årsåldern, skottskadades i buken.

Båda två fördes med ambulans till Sunderby sjukhus.

Enligt en presskommuniké från sjukhuset är mannen som sköts i buken allvarligt skadad. Den skjutne polismannen uppges ha ådragit sig lindriga skador.

Ingen annan skadades i dramat, enligt Norrbottenspolisen.

Flera personer befann sig i närheten när skottdramat inträffade.

En annan boende säger till TT att han hörde tre-fyra skott avlossas i huset intill. När skottlossningen inträffade stod en polisbil utanför det hus där skottlossningen inträffade.

Enligt Håkan Innala, yttre polisbefäl på platsen, görs en teknisk platsundersökning under kvällen. Polisen riktar också in sig på att förhöra eventuella vittnen.

Norrbottenpolisens informationsdirektör, Roger Jönsson, berättar för TT att polisen fokuserade på att ta hand om de skadade och kontakta anhöriga.

TT: Hur är stämningen?

Jan Karlsen, ordförande för Polisförbundet, är skakad av att ytterligare en polis skadats i tjänsten. Han säger att dagens händelse visar på svårigheterna med yrket, att kunna göra rätt bedömning av läget innan man åker på ett uppdrag.

Dagens drama var det andra på kort tid när poliser besköts medan de var i tjänst.

För snart två veckor sedan dödades en polis och en annan skadades vid ett ingripande i Nyköping.

Kommunfullmäktiges ordförande i Älvsbyn, Lars Hedberg (s), säger till TT att det bostadsområde som skottdramat inträffade i vanligtvis är lugnt. Kommunen planerar inga åtgärder med anledning av det inträffade.

TT

Mer läsning

Annons