Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polare i ständig utveckling

Annons

Under turnésvängen nere på Östersjöfestivalen i Karlshamn blev det en delvis annan sättning av Partypolarna. Andreas "Boppen" Hedlund tog lite pappaledigt för att kunna vara hemma med fem månader gamle sonen Amadeus.

- Dessutom skulle jag försöka hinna med att måla taket mellan regnskurarna också, berättar Andreas "Boppen" Hedlund.

En mycket kompetent vikarie hoppade då in. Björn Andersson från Crane Beach Band följde med till Karlshamn.

- Sedan blev det så att jag hoppade in för Björn när Crane Beach Band hade en spelning här i Malung, berättar "Boppen" med ett leende.

Det tycks råda en fin stämning mellan beståndsdelarna i Musikmalung. Björn Andersson vikarierade också tidigare i år då Boppen behövde mer tid med familjen.

De börjar bli lite mer stadgade överlag, di där Partypolarna. Johan Eriksson gick och gifte sig på försommaren och småländskorna Anna Ericsson och Hanna Johansson har kommit in på studier. Hanna Johansson ska börja en sjuksköterskeutbildning hemma i Jönköping.

Går det att kombinera med Partypolarna?

- Egentligen skulle det väl inte göra det men jag vill inte sluta med bandet så det får lösa sig, menar Hanna Johansson.

Och hon har god vana; småländskan har pluggat parallellt med musikkarriären tidigare så det borde inte innebära några hinder.

Fortfarande är det alltså full satsning som gäller och bandet har en fortsatt välfylld bokningslista. Skillnaden mot tidigare är att de är så väletablerade i sin nisch att de kan rensa kalendern när det behövs.

- Vi är i en sits att vi inte behöver ta alla jobb. I våras hade vi bestämt oss att banta schemat och jag tror det är nödvändigt att ha mer vilopauser mellan varven, menar Andreas " Boppen" Hedlund.

Sommarturnén innebär ytterligare några nedslag. Men frampå hösten blir det till att snida om uppträdandet. Anna Ericsson planerar lite tjänstledigt från bandet (fast förmodligen kan det ändå bli ett och annat inhopp för henne) och då måste scenshowen snitsas till lite så att den går att köra på fem. Arbetet med att jobba fram ett vinterprogram till stundande säsong är också en viktig höstsyssla.

Och det låter bra för oss som gillar deras koncept. Den sättning som nu verkat under ett antal år är en mycket variationsrik och mångsidig skapelse, väl värd att fortsatt ta del av.

LEIF-UNO BÄCKVALL

Mer läsning

Annons