Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pojke omkom i olycka

Annons

Olyckan orsakade ett stort räddningspådrag och trafiken stod stilla vid olycksplatsen under den tid det tog att ta hand om de skadade och bärga fordonen.

Den danska bilen kom sladdande på tvären ur en kurva och vid retursladden smällde den med sidan in i vänster framflygel på en svenskregistrerad mötande Volvo på väg hem till Skoghall. De båda bilarna kastades ut i snön på varsin sida av riksvägen.

- Min fru satt bakom ratten och hon hade ingen chans att väja när den danska bilen kom farande, berättar Skoghallbon.

Förutom de vuxna fanns ett två månader gammalt spädbarn i en barnbilstol i Volvon. Alla tre klarade sig utan fysiska skador, men fick följa med till Mora lasarett för kontroll tillsammans med de fem danska medborgarna.

Av dem var en ung pojke svårast skadad och trots att räddningspersonalen omedelbart inledde livsuppehållande insatsar med hjärt- och lungräddning stod inte hans liv att rädda.

Han hade suttit närmast vänstra bakdörren och fick ta emot den värsta smällen. Två flickor i tioårsåldern satt bredvid honom, men klarade sig bättre liksom den 44-åriga mamman.

Den manlige föraren, som satt fast på förarplatsen med befarade nack- och ryggskador, fick försiktigt tas ur fordonet av räddningspersonal och bedöms vara allvarligt skadad.

LARS-ERIK KLOCKAR

Mer läsning

Annons