Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pojke föll två meter

Annons

Vid två-tiden på onsdag eftermiddag inträffade en olycka vid Syrholns skola.

Några barn var kvar och lekte, bland annat klättrade de i ett regnskydd på skolgården. En pojke, 10 till 11 år gammal, föll cirka två meter när han tappade taget om en bjälke.

Pojken klarade sig troligtvis från fallet med ett armbrott. Kompisarna blev givetvis förskräckta av händelsen. Det fanns lärare kvar på skolan som genast tog hand om barnen. Ambulans och prio1-bil tillkallades också till platsen.

Kommunanställda

mår bättre

GAGNEF. Läget vad gäller de kommunanställdas hälsa är bättre nu efter sommaren än vad som noterats tidigare i år. För att till exempel åstadkomma effektivare hantering av rehabiliteringsärenden ska en åtgärdsplan också tas fram. Den görs i grupp av förvaltningschefer och personalavdelning.

I mars var antalet sjukdagar i förhållande till antalet anställningsdagar 14,9 procent. Sedan dess har bland annat en del långtidssjukskrivna fått förtidspension. För juni och juli månad var ohälsotalet 11,7 respektive 11,8 procent.

- Det är mycket på gång för att förbättra hälsoläget. Bland annat kommer vård- och omsorg att införa ett nytt arbetstidsschema, berättar Irene Gruhs. Samtidigt hoppas hon att det vikande ohälsotalet inte är en tillfällig trend.

Mer läsning

Annons