Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pojkcup med nyheter

Annons

Hockeycupen inleds den 28 december och pågår under tre dagar.

Totalt deltar tolv lag från bland annat Norge, Leksand, Linköping, Avesta och Österåker. Naturligtvis deltar även hemmalagen Långshyttan och Hedemora.

Ulf Axelsson är mycket positiv till samarbetet och understryker att båda lagen har jobbat med cupen på samma villkor och gjort lika stora insatser.

- Det får inte vara någon rivalitet mellan klubbarna förutom på isen, säger Ulf Axelsson.

Spelarna är A-pojkar, det vill säga pojkar födda 1991-92. Sedan förra året då HSKs Torbjörn Rönnberg och LAIK:s Håkan Wahlberg tog initiativt till cupen har den växt till ett jätteprojekt.

Totalt deltar 300 spelare. Till detta kommer 60 personer i lagens ledarstab samt lokalstaben på cirka 80 ideelt arbetande personer. Dessutom följer ett okänt antal föräldrar med.

Det gör Södra Dalarnas cup till den största A-pojkscupen i hela Dalarna och alla i HSK och LAIK, inklusive A-lagen och veteranlagen, drar sitt strå till stacken för att arrangemanget ska löpa så smidigt som möjligt.

Spelarna och ledarstaben kommer att bo på skolor i Hedemora och Långshyttan. Lokalt yrkesfolk, vana vid att jobba i storkök, ställer upp gratis och servar spelarna med tre mål mat om dagen.

Cupen innebär förstås ett välkommet ekonomiskt tillskott till HSK och LAIK, men Ulf Axelsson poängterar att den även ger klirr i kassan för andra i kommunen.

-Cupen gör att det kommer hit en massa folk som bor, äter och handlar.

Matcherna kommer att spelas i Sparbankshallen i Hedemora och Klosterhallen i Långshyttan. Flera matcher spelas parallellt. Det är svårt att vara på två platser samtidigt. Därför kommer man att kunna följa resultatrapporteringen online på storbildsskärmar i respektive ishall eller få resultaten direkt i mobilen via sms.

Men det blir inte bara hockeymatcher. Bland annat kommer föredrag hållas av assisterande coach för CSKA Moskva och Rysslands landslag Igor Zakharkine samt Leksands fysansvarige Tommy Fredriksson.

STAFFAN WESTERLUND

Mer läsning

Annons