Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Poesins Hus i malpåse

Annons

Tommy Danielsson, som sedan i mars arbetat med projektet, har fått ett annat arbete och satsningen på Poesins Hus har hamnat på "ruta ett".

Litteraturvetaren, författare och musikern Danielsson arbetat på Högskolan Dalarna och är därför inte disponibel i arbetet med Poesins Hus.

- Tommy har arbetat intensivt med projektet och sonderat terrängen och pratat mycket med folk som har erfarenhet och kunskap av den här sortens verksamhet och vi är bra bit på väg, säger Ylva Sellin.

Inte minst har han mötts av många positiva reaktioner över idén och ska man bara döma av dessa så har Poesins Hus alla möjligheter att bli en succé när den väl blir en realitet.

Under sonderingarna har man också fått en hel del nya idéer beträffande en utformning av verksamheten.

Ursprungligen var det tänkt att skapa ett poesicentrum med Olle Svensson, Dan Andersson, Eva Norberg, Nils Parling och Werner Aspenström som centralgestalter, men ju mer man arbetat med idén desto mer övertygad blir man om att det finns förutsättningar för skapa en delvis annan typ av anläggning.

En sådan kan ha hela Bergslagen som centrum, ett litteraturcentrum med fokus på Bergslagen och dess författare och poeter helt enkelt.

Det är idel positiva tongångar hos alla som blivit presenterade idén från Ludvika.

Att sedan arbetet har "gått i stå" för tillfället bekymrar inte Ylva Sellin, Tommy Sellstedt och övriga kulturarbetare.

- Vi har fått många fina idéer från olika håll, idéer som är värda att plocka upp, säger Ylva Sellin. En detalj som gör det extra stimulerande att arbeta med idén Poesins Hus är att det är det första i sitt slag i landet.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons