Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Plus 700 till lägst betald

Annons

Eftersom lönerna sätts individuellt så får en del mer, andra mindre. Den största förändringen blir att lönen för de lägst betalda höjs. År 2005 var den lägsta lönen 15000 kronor i månaden. Det kommer nu att höjas till 15700 kronor.

Förhandlingarna har gällt en lönepott på 500 kronor per månad och anställd. De som får allra minst kommer att få garantisumman 175 kronor per månad.

- Vi har försökt att få den här gruppen så liten som möjligt, säger Belin.

Det individuella lönesystemet på Kommunals område fungerar så att medarbetarna ska få ett enskilt samtal med chefen innan lönen sätts. På en del av kommunens arbetsplatser hålls inte dessa samtal och där blir det inte individuella lönehöjningar, utan generella påslag.

Efter att den lokala löneförhandlingen är över och medarbetarna har fått sin nya lön redovisad, har varje anställd rätt till ett lönesamtal. Den som exempelvis inte är nöjd med att ha fått 175 kronor i höjning kan begära ett lönesamtal med sin chef. Den får då förklara varför lönen sattes på detta vis och hur medarbetaren ska förändra sitt arbete till nästa år för att ha möjlighet till högre lön. De flesta anställda får mer än 175 kronor. Vanligaste lönehöjningen är mellan 450 kronor och 700 per månad. Kommunals medlemmar får lönepåslaget från och med aprillönen. Den som inte är ansluten till något fack får vänta på sin lönehöjning tills alla löneförhandlingar är klara, men den ickefacklige får då en retroaktiv höjning för de eftersläpande månaderna.

Olle Lundén, som förhandlat från Falu kommuns sida, berättar att löneavtalen är klara för två förbund. Än återstår 19 organisationer innan förhandligarna går i mål framåt försommaren.

KENNETH WESTERLUND

Mer läsning

Annons