Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Plattsättare med ny platta

Annons

Tore Eriksson och Titti Bergqvist från Älvdalen är en ny konstellation på musikhimlen. Nyligen släppte de sin debutplatta "Titti å Tore" och praktiskt taget omgående hamnade duon på tredje plats på Siljanstoppen.

Tore har ett förflutet som en av länkarna i "Övdalsfuäk" som upplöstes sommaren 2003.

- Vi hann med två skivinspelningar under de två år vi höll igång. Första skivan spelade vi in under primitiva former i Loka bystuga, ändå sålde den som smör, berättar Tore.

Det gav blodad tand och "Övdalsfuäk" gjorde därefter en mera pretentiös satsning med en inspelning i Kenneth Sparrs studio i Våmhus.

- Det var en kvalitetsmässigt mycket bättre produktion, men den sålde klart sämre. Kanske förklaringen var nyhetens behag med den första plattan, siar Tore som länge gått och ruvat på att få göra en skiva med bara eget material.

Med några gångbara låtar i portföljen kontaktade han Titti Bergqvist och frågade om ställde upp på en skivinspelning.

- Titti blev entusiastisk och Kenneth Sparr fixade till studio och komp.

- Jag skrev låtar efterhand som vi spelade in och det blev summa 14 spår på skivan, säger Tore och tillägger att han eftersträvat att göra en produktion för en bredare publik.

- Det här är ingen lokal grej, det finns inte ett ord på älvdalska. Däremot har inspiration, syninryck och upplevelser hämtats från närområdet. Det är ofrånkomligt, tillägger Tore som till vardags driver en murnings- och plattsättningsfirma i Älvdalen.

Det är huvudspåret på skivan, "Tre starka ting", som ligger på Siljanstoppen och både Titti och Tore redovisar sångkvaliteter som kan bära den här låten ända upp till svensktoppsnivå.

Det är för övrigt svensktoppsstuk på alla 14 låtarna.

Tilläggas ska att Titti Bergqvist jobbar på en förskola i Älvdalen när hon inte sjunger med Tore.

Kenneth Sparr, Perra Ernlund, Morgan Tegnér, Kerstin Forslund och en barnkör tillsammans med Karin Green svarar för ett behagligt komp och bakgrundssound på skivan som känns välgjord helt igenom.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons