Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Platser kvar till det sjunde Kultlägret

Annons

Rollspel, graffiti, rock och teater är ämnena under årets Kultläger i Gagnefs kommun.

- Intresset för rollspel är stort och den gruppen är redan fulltecknad. Men till de övriga aktiviteterna finns det platser kvar, berättar Johan Målare i gUNGA, Gagnefs kulturförening för unga.

Kultlägret, det sjunde i ordningen, arrangeras av kommunen, Studiefrämjandet och gUNGA. Årets läger genomförs i Djuråsskolan under vecka 26 - veckan efter midsommar. Sista anmälningsdag är den 15 maj.

- Vi har fått ett 40-tal anmälningar, men behöver minst 50 för att budgeten ska gå ihop, berättar projektledare Rosa Flank.

Lägret riktar sig i första hand till ungdomar mellan 13 och 17 år, men har haft deltagare som varit några år äldre. I syfte att befästa ungdomsprägeln är ingen av ledarna äldre än 25 år.

Årets verksamhetsansvariga är Anders Wänn, rollspel, Lars Bringås, teater, Victor Solli, graffiti, och Frank Kooistra, rock.

- Lägret erbjuder en bra träffpunkt för ungdomar som vanligtvis inte träffas så ofta. Det ger dem möjligheter att utbyta kunskaper och erfarenheter, säger Johan Målare, som berättar att gUNGA nu har ett dussintal aktiva medlemmar.

Kulturföreningen fick nyligen ta emot Sparkenpriset, som delades ut under Riksteaterns Ung Kultur-dagar i Stockholm. Priset, som är på 5 000 kronor, gick till föreningen för dess oförtröttliga arbete för ett Ungdomens hus i Gagnef.

- Hittills har vi inte fått gehör för något av de lokalförslag vi kommit med, men vi jobbar vidare, berättar Målare, som tillsammans med sina föreningskamrater också börjat planera för årets festival, som arrangeras den 3 september i Ängsholns folkpark.

Men dessförinnan ska alltså Kultlägret genomföras. Lördagen den 2 juli är lägret öppet för allmänheten, som då kan ta del av vad ungdomarna jobbat med under veckan.

KENT OLSSON

Mer läsning

Annons