Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Plats för gigant

Annons

Det är inte utan att man häpnar över detta jättelika bygge. Den gamla isstadion framstår som en relativt liten skapelse som fullständigt uppslukas av denna jätte som får namnet Ejendals arena.

Ett hockeytempel som ska tillgodose inte bara de ishockeyfrälsta. Nya arenachefen Jan Kans menar att tiotalet bolagsstämmor och evenemang är årligt mål, och minst en konferens i veckan. En målsättning som tar sin början den elfte november då den stora galainvigningen äger rum. Knappa månaden senare blir det julkonsert med Lasse Berghagen med Kalle Moraeus, Orsa spelmän och Sanna Nielsen.

Jan Kans, bördig från Norr Bergsäng, är inte novis i underhållningsbranschen. För den som inte visste det är han en hejare på att sjunga. Det visar han inte minst när han framträder med pappa Gunnar, Peter Jansson, Bitte Kans och den äkta hälften Annika.

Pratar man Ejendals arena frapperas man över att allt är så stort och så mycket. Totalt sju barer blir det. Runt 600 matgäster under en match är möjligt. Vid styrelsemöten och bolagsstämmor ställs i ordning för ett par tusen sittande matgäster. Ett snabbt besök i skybar får Lars Ingels på klubbens marknadsavdelning att utbrista:

- Det är inte alla barer som har sjöutsikt.

34 loger håller på att ställas i ordning, och för bara ett par dagar sedan fanns endast fem outhyrda. Då ska man betänka att varje loge kostar runt en kvarts miljon kronor att hyra årligen, men då ingår också allt som händer i arenan under året.

Vad vore en arena i dag utan en jumbotron? En jättemonitor svävande i takregionen med tv-bilder i jätteformat åt fyra håll. Så också i Ejendals arena. Ett jättemonster som väger runt 30 ton och som hanteras av åtta man. Modernast i landet, sägs det.

I isstadion var det sju meter upp till ljusrampen i taket. Ett mått som i nya arenan motsvaras av 17 meter. Isstadions 1,5 plan förvandlas hastigt och lustigt till arenavarianten i fem plan.

Det är inte bara forne publikfavoriten och iseleganten Per- Erik Eklund som ser fram mot säsongen 2005/2006. 25 hemmamatcher väntar, och förhoppningsvis ännu fler. För slutspel ska det väl bli?

Eklund fanns med i slutet på 1990-talet när det blev semifinal mot Färjestad. Vinst i sudden death för värmlänningarna i femte och avgörande match. Lif är ute efter revansch i en fullsatt Ejendals arena?

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons