Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Plåtrullar lossade från flaket

Annons

Det var vid 19-tiden på måndagskvällen som en långtradare på väg från SSAB söderut längs riksväg 70 tappade delar av sin last bestående av så kallad coils, rullar av tunnplåt.

De åtskilliga ton tunga plåtrullarna slog sönder vägbanan i ena körfältet på minst ett ställe varvid ett smärre trafikkaos uppstod. Lyckligtvis inskränkte sig skadorna till att vara materiella.

En polispatrull sändes till platsen för att dirigera trafiken. Föraren av den aktuella lång- tradaren anmodades att åka tillbaka till SSAB för att där lasta om den och säkra lasten bättre.

Dock ställer sig vittnen till det inträffade nu frågan hur tran-sportsäkerheten vid SSAB egent-ligen sköts.

- Det är ju inte första gången fordon på väg från SSAB orsakar liknande olyckor. Det är ju bara turen som gjort att människor inte omkommit, menar en bilist som tar kontakt med tidningen efter att ha passerat olycksplatsen.

- Nog är vi glada för att SSAB finns, men man borde nog se till att lasten surras bättre i fram- tiden.

Från polisens sida säger man att det enbart var turen som gjorde att ingen människa skadades i samband med olyckan. Man säger också att det hela med största sannolikhet lär resultera i en polisanmälan om vårdslöshet i trafik.

Under senare år har lastbilar på väg från SSAB vid flera tillfällen tappat sin last. Senast i januari i år då en lastbil på väg från SSAB tappade plåtrullar i höjd med Coop Forum.

OLOF SCHÄÄF

Mer läsning

Annons