Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Planerna på ett miniresecentrum tar form

Annons

Som NLT tidigare berättat har en projektgrupp bildats för att öppna ett miniresecentrum i stationshuset i Grängesberg.

I början av månaden träffades gruppen för att dra igång processen. Gruppens andra möte hölls tidigare denna vecka.

Förutom representanter från Småskalig landsbygdsutveckling, Tåg i Bergslagen och Dalatrafik hade denna gång även en representant från fastighetsbolaget Jernhuset, som äger stationsbyggnaden, bjudits in.

I dagsläget är planerna att resecentrumet ska i vara bemannat och att det ska finnas någon form av turistinformation i lokalen. Dessutom har gruppen diskuterat möjligheter att få dit någon kommersiell verksamhet.

- Det är cirka tio avgångar med tåg och många fler med bussar så det är mycket folk som rör sig där, säger Eva-Karin Brogren Eriksson, från Småskalig Landsbygdsutveckling.

Hon påpekar att det är bra om det finns flera olika funktioner i resecentrumet. Någon som är intresserad av att ha verksamhet i lokalen har man inte hittat ännu.

- Vi har inte hunnit så långt. Vi har just satt igång processen, säger Eva-Karin Brogren Eriksson.

Något som inte diskuterats hittills är Dalatrafiks bussgodshantering som fortfarande inte hittat någon som tar hand om servicen i Grängesberg.

- Nej det är ingen som tagit kontakt med mig ännu, säger Christina Åhl, marknadschef på Dalatrafiks dotterbolag som hanterar bussgods.

Hon har hört talas om planerna på ett miniresecentrum och hoppas att de ska gå i lås, och förstås att det ska bli bemannat.

- Det skulle vara alldeles perfekt. Vi står fortfarande utan någon som tar hand om bussgods och det är ett dilemma, säger hon.

PETRA HOLMLUND

Mer läsning

Annons