Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Planerar 25 nya lägenheter

Annons

Yllefabriksboden rustas och nya radhus byggs. Affären mellan kommunen och HSB offentliggjordes igår.

HSB köper fastigheten Sigge 6, Sveagatan 23, av kommunens bolag Hushagen. Den så kallade Yllefabriksboden vid Sveatorget ska rustas och ombildas till bostadsrätter. På övriga tomten byggs stadsradhus, även det som bostadsrätter. Byggstart kan ske i mitten av 2003. Inflyttning preliminärt våren 2004.

- Målsättningen med stadsradhusen är att de ska ses som en förlängning av den byggnadsstil som finns i Wasabryggeriet, säger Olle Rigborn HSB Dalarna.

De tre hyresgästerna som bor med rivningskontrakt blev i går uppsagda. HSB lovar hjälpa till med nytt boende.

Totalt ska det bli 20-25 lägenheter på fastigheten. Hushagen lovar också rusta upp fasaden på Palladiumhuset och Frälsningsarmén ska förbättra sin fasad. Vad som ska ske med Palladiumhuset på sikt är dock oklart. Enligt kommunalrådet Peter Hult-qvist finns hittills inget ekonomiskt hållbart förslag.

HSB planerar en fortsättning på Sigge 6-bygget, nämligen kvarteret Halftan, närmare bestämt parkeringen mellan Frälsningsarmén och Åhlénshuset. Här kan det så småningom bli upp emot tiotalet lägenheter i radhusform, om HSB och Hushagen kommer överens.

Peter Hultqvist ser positivt på det som är på gång vid Sveatorget. Upprustningen av Wasabryggeriet har i ännu högre grad tydliggjort behovet av en satsning på grannfastigheten.

- Det är viktigt att vi får in fler bostäder i centrum och vi måste lyfta de delar som inte ser så bra ut. Det här är en sådan del.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons