Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Planer som upprör

Annons

Kommittén "Nej till omarrondering i Boda socken" menar att majoriteten av Lenåsens, Solbergas, Ovanmyras och Västanås 300 skogsägare säger nej till planerna. Kommittén hävdar att 200 redan skrivit på protestlistan. Ett flertal gånger har lantmäteriet uppvaktats med krav på skrotade omarronderingsplaner.

- Trots detta massiva motstånd går lantmäteriet vidare med planeringen för en omarrondering. Man får känslan av att allt är uppgjort på förhand - sedan ska saken bara trumfas igenom, säger Gert Åhlander.

Lantmäteriets brev till samtliga skogsägare i området oroar.

- Tänk på hur alla äldre som får brevet upplever saken. Ett brev från en myndighet negligeras inte av den äldre generationen. Vi är rädda för att de ska känna sig tvingade att acceptera planerna. Vi hoppas bara att de känner vårt stöd, säger Gert.

Kommittén menar att lantmäteriet snarast borde göra en opinionsundersökning.

- Då skulle de "få i hand" att vi säger nej. Ett sådant nej ska enligt HD respekteras. Därmed ska planerna skrotas. Men så jobbar de inte. De gör allt för att de ska få som de vill. De vill "ta död" på nej-kommittén, säger han.

Kommittén har redan tidigare anmält lantmäteriet för jäv. I mars ska fastighetsdomstolen ta upp ärendet.

- Vi anser att de är partiska. De jobbar för en omarrondering - inte för skogsägarna, säger Gert.

I dagsläget avvaktar motståndarna.

- Inget beslut har tagits. Vi har inget beslut att överklaga. Vi avvaktar och ser om vi i framtiden har möjlighet att agera. Under tiden ska vi informera våra skogsägarkollegor, säger Gert Åhlander.

MATS LAGGAR

Mer läsning

Annons