Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Planer på ny tågcharter - åt andra hållet

Annons

I april testade Tågkompaniet att köra tågcharter från Stockholm till Sälen.

Nu finns planer på att köra åt andra hållet: Från Dalarna till Stockholm och Råsunda fotbollsstadion till landskampen mot Bulgarien.

På Dalarnas fotbollsförbunds hemsida har idrottsklubbar från länet under en knapp vecka uppmanats att anmäla intresse för att delta i en tågcharterresa till matchen Sverige-Bulgarien den 3 september. Tanken är att tåget ska avgå från Mora, och åka direkt till Solna station. På vägen beräknas tåget stanna i Rättvik, Tällberg, Leksand, Insjön, Gagnef, Djurås, Borlänge, Säter, Hedemora och Avesta/Krylbo.

- Intresset har varit över förväntan. Vi närmar oss 500 intresserade, säger Leif Lindström, som är kontaktperson för Tågkompaniet.

Än är det inte helt klart för resan, poängterar Leif Lindström.

- Tågkompaniet måste få trafiktillstånd och tidtabell av Banverket. Men detta ska kunna lösa sig.

Tågkompainets marknadschef, Björn Nyström, hoppas och tror att det ska lösa sig med de tillstånd som krävs.

- Detta är en ren charterresa, alla stolar redan är sålda på förhand i ett paket, säger Nyström.

Runt 200 biljetter har man tillgång till.

- Men många föreningar som har hört av sig och vill åka med har egna biljetter. Om resan blir av kommer vi att ha två Reginor som tar 330-340 personer, säger Lindström.

Nyström berättar att kundenkäten från charterresan till Sälen visar att detta är något att jobba vidare med.

- Trots att vi hade dåliga tider, så var det en mycket positiv respons. Vi diskuterar nu hur vi kan utveckla detta till nästa vintersäsong i Sälen. Vi tror mycket på att utveckla den här delen för att merutnyttja tåg som står stilla på helger och kvällar.

Leif Lindström tror att detta bara är början på tågcharter:

- Resan till Sälen gick jättebra, och den har satt tåget på charterkartan. Vi såg den här landskampen som ett litet prov på intresset. Jag var nog lite naiv, som inte trodde på sådant enormt gensvar. Ett problem är att vi inte kommer att kunna tillgodose allas önskemål om att kunna åka med, säger Lindström.

JAN SVENSSON

Mer läsning

Annons