Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Planer på ny gräsplan växer fram i Vikarbyn

Annons

Om den nybildade arbetsgruppen lyckas skaka fram pengar vill säga. Grovt räknat behövs 250 000 kronor.

Fotbollsintresset är rekordstort inom Vikarbyns IK. Den här säsongen har klubben haft ett flicklag och tre pojklag i seriespel. Redan nästa år har två av de framgångsrika pojklagen vuxit ur den 7-mannaplan som finns vid Vikarbyns badplats.

För att få behålla spelarna inom klubben krävs en fullstor 11-mannaplan.

En arbetsgrupp med ett tiotal personer har nyligen bildats och förutsättningarna för att lyckas verkar än så länge goda. Gruppen har redan tagit in offerter på arbetet, undersökt markägarförhållandena intill nuvarande fotbollsplan och fått positiva besked om möjligheterna att få bidrag till projektet.

- Vi kan söka ett anläggningbidrag från riksidrottsförbundet på max 100 000 kronor och medel från EU-projektet Framtidsutsikt Siljan, berättar klubbens kassör och projektets ledare, Ulf Martini.

I bästa fall kan Vikarbyns IK få ihop 150 000 kronor i bidrag. Resten får medlemmarna ordna själva.

Målet är att bygga en plan med måtten 60x105 meter. Då får man plats med tre godkända 7-mannaplaner på andra ledden och kan till exempel arrangera ungdomscuper på hemmaplan vilket är en omöjlighet i dagsläget.

Men först krävs alltså mer mark, dränering, schaktning av

4000 kubikmeter jord, ny matjord och gräsfrön till tusen...

- Vi har faktiskt idéer om att hyvla av den gamla gräsmattan och använda till den nya planen. Om det går kan vi kanske ha premiärmatch redan nästa höst. Annars får vi vänta till våren 2004, säger Ulf Martini.

MAGNUS ROLANDS

Mer läsning

Annons