Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Planer på en cykelväg finns

Annons

Det tycker Sören Grandelius (s), ordförande i trafikutskottet.

Han berättar att om planerna på en vattenledning mellan Östansbo och Grängesberg blir verklighet, så funderar kommunen på att samtidigt anlägga en cykelväg ovanför vattenledningen.

Planen är att från Östansbo dra vattenledningen till Lorensberga vid Volvos anläggning och vidare upp på skogen ovanför Lorensbergatjärnen. Från Skeppmora förbi Klenshyttan mot Grängesberg dras ledningen nära riksvägen.

-I ledningsgatan får det inte växa några träd och det bör vara en farbar väg så personal lätt kan ta sig ut vid besiktningar och eventuella läckor. Tanken har då väcks att passa på att bygga en cykelbana. Fördelen skulle vara att man får en säker skolväg för barn i Klenshyttan och Skeppmora som ska till Lorensberga skola, förklarar Sören Grandelius.

MS-sjuke Niklas Lidén vill att det byggs en cykelväg på andra sidan riksvägen, från Lidéns fastighet till infarten mot Lyviksberget. Därifrån skulle Lidén med permobilen kunna köra in till Ludvika via Gonäsvägen. Måste han i stället köra via Lorensberga blir det en rejäl omväg.

-Kommunen är inte villig att bekosta en cykelväg enligt Lidéns önskemål. Men om Vägverket säger att de kan bygga cykelvägen så tycker jag att kommunen skulle kunna lägga ut pengarna i förskott bara vi vet att vi senare får tillbaka pengarna av Vägverket.

Sören Grandelius menar att det kan vara dags att politiker från trafikutskottet och tekniska nämnden sätter sig och för samtal med Vägverket.

-Det kan vara läge att vi för en diskussion om de problem som vi anser finns här. Fallet med Niklas Lidén kan vara en sådan fråga, en annan är önskemålet om cykelväg från Gräsberg till Svarthyttan.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons