Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Planer anpassas till ny hall

Annons

Kommunstyrelsen meddelar tillstånd för att planlägga för utökad ishockeyverksamhet vid Hemulån. Stadsarkitektkontoret får i uppdrag att upprätta samrådshandlingar i ärendet.

Bakgrunden är inte bara avancemanget till elitserien för Mora IK. Det heter även att det för tio år sedan gjordes stora investeringar i den befintliga ishallen som talar för att den bör vara kvar i sitt läge inom överskådlig tid. Alternativa placeringar ter sig inte ekonomiskt realistiska, heter det.

Ishallen står i dag på parkmark och för att göra tänkta förändringar så krävs planändring.

Förutom utbyggnad av den befintliga ishallen vill Mora IK bygga en träningshall mot Hemussidan av befintlig hall för att kunna samutnyttja kylaggregat, ismaskin, personal med mera.

Planändringen och de arkitektritade illustrationsskisserna (skisserna kostar 30 000 kronor) ska bekostas av kommunstyrelsen.

Planarbetet ska även innefatta en analys av den ökade risken med placering av ytterligare en ishall med säkerhetsavståndet 70 meter till bostäder där skyddsavstånd på 200 meter krävs med hänsyn till risk för ammoniak-läckage vid ett rörbrott på kylrör i kylmaskinrummet.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons