Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pizzeria inte utesluten i Apollo

Annons

Före detta ICA Närköps lokaler i Apollokvarteret står fortfarande tomma.

Alla intressenter är välkomna att höra av sig, framhåller bostadsrättsföreningens ordförande Stefan Brattander.

- Vi är öppna för alla slags förslag, säger han.

Även om det kommer någon som vill öppna en pizzeria?

- Ja...det är väl inte omöjligt. Det beror väl på. Vi får se vad som passar in.

Men passar det verkligen med en pizzeria med de dofter som kan spridas till lägenheterna ovanför?

- Det får vi ta ställning till då, svarar Stefan Brattander.

Det var i somras som han tog över som ordförande för föreningen Apollo 2 med cirka 85 lägenheter. Efter turbulens i föreningen valde två av de tre ledamöterna i styrelsen, däribland ordföranden Bo Stenerhag, att avgå. Vid en extrastämma valdes Brattander till ny ordförande.

Vare sig Stenerhag eller Brattander vill gå in på vad bråket handlade om. Båda uppger dock att grollet inte hade sin grund i turerna kring ICA-butiken. Inte heller lär det ha handlat om någon form av ekonomiska bekymmer.

Bo Stenerhag var annars den som officiellt hamnade i skottgluggen i diskussionerna med butiksägarna Lena och Mohammed Kharchi. Butiksägarna ansåg att de oförskyllt utsattes för kritik och klagomål från medlemmar i föreningen. Dessa medlemmar menade att det bullrade så mycket från butikens kylutrustning att deras nattsömn stördes.

Efter flera turer och utspel där butiken i omgångar var nedläggningshotad valde Kharchis slutligen att i början av juli ha utförsäljning och slå igen butiken som varit Lena Kharchis arbetsplats sedan 1973 och där maken jobbat i tiotalet år.

- Det har skrivits så mycket om det där men enda anledningen till att de slog igen var att butiken inte var lönsam. Småbutiker har det ju inte lätt ekonomiskt, hävdar Stefan Brattander.

Om du får önska, vilken verksamhet vil du ha in i lokalerna?

- Någon form av affär eller kontor.

Vad gör ni om ni inte får det uthyrt? Kommer ni att spika för fönstren?

- Så långt ska vi väl inte behöva gå. Men i så fall kanske vi får göra det lite trevligare och sätta upp gardiner och se till att det ser fräscht ut, säger Stefan Brattander.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons