Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

- Pirrigt att vänta på drottningen

Annons

- Det var lite pirrigt, berättar barnen i klass fem i Kyrkbyns skola, Stora Skedvi om att stå inne i den stora slottssalen och vänta på att drottning Silvia skulle komma.

Torsdagen den 10 mars 2005 är en dag med speciell klang för barnen i klass fem i Kyrkbyns skola i Stora Skedvi. De var då de fick åka till Stockholms slott och träffa drottning Silvia.

Besöket var belöning för barnens flit i att sälja majblommor 2004.

- Vi klädde om till finkläder i bussen, berättar barnen för tidningen.

Tidningen träffade barnen som själva fick berätta om den stora dagen.

Högtiden i slottet inleddes av landshövdingen i Västra Götaland, Göte Bernhardsson.

- Vi fick ställa oss på en rad och drottningen kom och hälsade på oss.

Barnen berättar vidare att de fick berätta om Majblomman och den insats som föreningen kan göra genom försäljningen av majblommor. Visst var det lite pirrigt, men berättandet gick bra.

- Vi överlämnade en Skedviplog och en Skedviduk till drottningen. Drottningen tackade oss för att vi varit så duktiga att sälja majblommor och hon berättade också att hon själv som liten sålt majblommor.

Barnen fick var sitt diplom som bevis för sin insats och drottningen tog själv över utdelningen av diplomen.

- Drottningen samlade oss i en ring och berättade om de kungar som fanns på porträtt på en vägg. Hon ville visa oss runt i slottet, men det fanns det inte tid till.

Barnen berättar också att de hann med en titt på vaktavlösningen innan de begav sig till en restaurang i Gamla stan där Majblomman bjöd på lunch.

- Vi fick sallad och rostat bröd som förrätt och som varmrätt tre pastarätter på en långt fat, berättar barnen i klass fem i Kyrkbyns skola.

Sedan bar det av hemåt mot Stora Skedvi igen och med ett minne för livet i bagaget.

Här är namnen på de flitiga majblommeförsäljarna som belönades av drottning Silvia: Lisa Dimgård, André Ehrlund, Vera Engvall, Rickard Eriksson, Linus Forsberg, Daniel Forsgren, Johannes Grundström, Niclas Gustavsson, Victoria Gylling, Fredrik Herrmann, Alexander Jansson, Jesper Johansson, Angelica Karlsson, Johan Karlsson, Joel Klasson, Karin Klensmeden, Amanda Möller, Johan Petrilä, Marcus Rosén, Johanna Strömberg, Emil Söderberg, Rebecka Vedberg.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons