Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pinsamt - tycker närsjukvårdschefen

Annons

- Jag kommer att kontakta vårdcentralschefen och följa upp vad det är som har hänt innan jag gör några uttalanden i media, säger närsjukvårdschefen Lars Astgård.

Han blev negativt överraskad när tidningen informerade honom om Inger Sandeberts anmärkningsvärda fynd vid den aktuella miljöstationen på Ludvika Gård.

Astgård första åtgärd blir nu att försöka ta reda på hur och varför den stora mängden riskavfall har kunnat komma på villovägar från vårdcentralen på Solsidan.

- Jag avser att konkret följa upp vad som har hänt och titta på de rutiner som landstinget har när det gäller riskavfallet. Är det så att det har brustit någonstans ska det åtgärdas.

- Vi måste ta reda på vem som i så fall bär ansvaret för att de här grejorna kunde hamna på den här platsen, fortsätter närsjukvårdschefen som låter förstå att mått och steg kommer att vidtagas för att något liknande inte ska upprepas.

I sammanhanget beskriver Astgård det som mycket pinsamt för den lokala primärvården att fler av de aktuella blodproverna var försedda med patienternas namn och personnummer.

Från akuten, som först ombads att hämta in det riskabla blodmaterialet, meddelas att personalens uppgift är att sköta sjuka patienter, inte att utföra transporter.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons